A projektről

A Pelso Bay Apartments & Yacht Club a Balaton északi partjának legizgalmasabb ingatlanfejlesztése.

A projekt keretében megvalósuló, 6 különböző stílusú épületben 121 luxuslakást, emellett számos, kizárólag a tulajdonosok által igénybe vehető kényelmi szolgáltatást magában foglaló beruházás a lehető legmagasabb igényeket is kielégíti majd, üdülőként, új otthonként és befektetésként egyaránt. Az Alsóörs belterületén, az északi part talán legszebb panorámáját kínáló balaton-parti telken megvalósuló fejlesztés az év 12 hónapjában valódi élményeket biztosít majd a leendő lakástulajdonosok számára.

Elhelyezkedés, adottságok

Alsóörs, Balatonfüredtől mindössze 6 km-re, távol annak zajától tökéletes kilátással Tihanyra

Image module
Balatoni, életstílus
A fejlesztés közvetlenül a vízparton, örökpanorámás területen, egy építési engedélyes kikötő közvetlen szomszédságában helyezkedik el
Image module
Saját belső tó
A lakások egy közel 1 hektáros belső tavat ölelnek körül, a mindennapjaink és családunk pihenésének részévé téve a vizivilág csodáit, annak nyugalmát
Image module
Vagyonvédelmi szolgáltatások
Maximális biztonság! A strandot, wellness és yacht club közösségi épületét csak a lakók, és azok vendégei használhatják.

Lokáció

Közel van minden, mi szem-szájnak ingere a buliktól a kultúrán és a hajózáson keresztül a kirándulásokig.

A Pelso Bay Alsóörsön, a Balaton keleti medencéjének északi partján épül, a környék legkedveltebb helyszíneihez közel, szinte karnyújtásnyira az északi part minden élményétől, pihenési, szórakozási, kulturális lehetőségétől.

Minden a közelben van, ami tökéletes kikapcsolódást és rekreációt biztosíthat lakóinak. Az északi part fővárosának méltán nevezett Balatonfüred romantikus sétányával és pezsgő éjszakai életével. A festői hangulatú Tihanyi-félsziget kézműves árusaival, a vulkanikus eredetű Belső-tóval, levendulamezőivel, a déli part felé gyors átjutást biztosító révkikötőjével és koronaként a Bencés apátsággal. A kulturális élet nyári forgataga, a borfesztiválok, a füredi Anna-bál, a Művészetek Völgye rendezvényei vagy a Paloznaki Jazz Pinkik. A sportos életmód kedvelői számára golfklubok, balatoni vitorlásversenyek – köztük a méltán híres Kék Szalag – vagy a Balaton körül futó nemzetközi kerékpárút. Gyerekes családok számára a füredi aquapark, kalandparkok, a Balaton Felvidéki Nemzeti Park látogatóhelyei, barlangjai, tanösvényei, a Káli-medence és környékének gyönyörű kirándulóhelyei. A gasztrokultúra kedvelői számára éttermek, kávézók, cukrászdák és a környék számtalan jobbnál jobb borászata. Várak, kilátók, sétányok, strandok.  Alsóörsről mindez szinte azonnal elérhető.

Az ingatlan komplexum számokban
PELSO BAY
Apartments & Yacht Club, Alsóörs

Eszébe jutott már valaha, amikor egy értékes ingatlant látott egy átlagos telken, hogy milyen kár? A PelsoBay projekt egyedülálló designú és kialakítású ingatlanokat kínál egy kiváló fekvésű örökpanorámás telken a Balaton partján.

A fejlesztés keretében 6 db eltolt sorházi kialakítású épületcsoportban kínálunk közel 120 db lakást, 30-tól 250 m2-ig. A vevők igényeinek ismeretében lehetőség van a kialakított alaprajzok apróbb módosítására, lakások összevonására illetve szétosztására.

A belső kialakítás tökéletes személyre szabását biztosítja, hogy mind kulcsrakész, mind szerkezetkész állapotban megvásárolhatóak a lakások. Lakberendező és belső építész partnereink segítségével semmi sem szab határt egyedi igényeinek magvalósításában.

Az építész inspirációi

Merészen kreatív mesterek szerint

A koncepció meghatározó eleme a kis belső tó, aminek két partjára, mint két óvó tenyér, félkaréjban települnek az épületek, szorosan egymáshoz bújva, de olyan szélességi mérettel, hogy mindegyik önállóan értelmezhető széles homlokzatfelülettel nyit a tó felé.

A magassági méreteket az egymás fölötti átlátás biztosítása határozta meg, hogy a tihanyi apátság, és a félsziget látványa minél több lakásból feltárulhasson.A telepítésnél vezérelv volt a kerítések nélküli park élvezete, építészeti tömegformálásban a játékosság, a többsíkú épületkarakter, valamint a víz közeliség, ezért is kapták az egyes épülettípusokat egy-egy ismert, a Balatonon is használt hajóosztály nevét. Kollegáimmal olyan embereknek gondoltunk élettereket tervezni, aki szeretik a víz közeliséget, szeretik a kényelmet, nem kell a kert gondozásával foglalkozniuk, szeretnek közösséghez tartozni, és az igényszintjük mind minőségben, mind élet nívóban az átlag felett van.

Kajdócsi Jenő, építész

A tervezők gondolatai

Ahány ember, annyi féle – szokták mondani. Van, akinek a panoráma a fontos és van, akinek az elvonulás. Van, aki a nagy, nyílt tereket szereti és van, aki a csendes kis szobákat. Van, akit a tetőterasz, a jacuzzi vagy a wellness vonz és van, akit a természetes Balaton-part. Van, akit az étterem-kávézó és van, akit a borospince…

A tervezett házak heterogén felépítése, egymáshoz és a Balatonhoz való viszonya, térkapcsolatai, strukturális kialakításai, többféle embert szólítanak meg. Ám ezen emberekben biztosan van egy közös pont: a balatoni életvitel szeretete.

Stiebel Rita és Szepesi János építészek

Pihenjen, lakjon a vízparton
Víz közelségében lakni kivételes adomány. A Balaton partján mindez tökéletes panorámával párosul. A Pelso Bay azokat a vevőket szólítja meg, akiknek igényük van a komplexitás érzésére, a pihenés-nyaralás teljes palettáján átjárási lehetőségük legyen. Legyen pihentető luxus, nyugodt környezetben, a vizen és a vízparton, de a szórakozás és a pezsgő kulturális élet is legyen elérhető közelségben.
Élmények tárháza
A Pelso Bay kényelmi szolgáltatásaival igazi élmény nyújt lakói számára, azaz privát természetes strandot, egész évben nyitva tartó wellnesst és kávézót, bérlehető vitorlás flottát a sportág szerelmeseinek, valamint a gourmet lakóinknak is kedvébe járunk egy borpincével, bérelhető bortrezorokkal, kávézó, drinkbár, és az igényeknek megfelelő éttermi szolgáltatásokkal. A befektetési céllal vásárlók számára teljes körű üzemeltetési szolgáltatást ajánlunk fel, így könnyítve, felügyelve a befektetésük biztonságát és jövedelemtermelését, ingatlanjuk állagmegóvását.
 •  Wellness – 800 m2 egész évben üzemelő wellness
 • Yacht Club –  400 m2 alapterületű két szintes Yacht Club épület a parton
 • Bortrezor
 • 100 m-es privát strand
 • Bérelhető vitorlás flotta
 • Üzemeltetési szolgáltatások

Modern építészet, szuperpanoráma, tókapcsolat

A tervezés során figyelembe vettük a vevők eltérő igényeit. A légies, teljes falfelületet betöltő nyílászárók a természetet hozzák nappalinkba, ugyanakkor az épületek formaképzése törekszik a privát tér megteremtésére.

Az eltérő megoldások között mindenki megtalálja a számára leginkább megfelelő ingatlant, legyen szó kizárólagos kert és dísztó kapcsolatú kislakásról, tetőteraszos penthouse ingatlanról vagy 6 hálószobás szuper panorámás villaépületről.

Korszerű műszaki megoldások

A fejlesztés során az elérhető és hatékony megoldásokat részesítettük előnyben:

 • A vázkitöltő téglafalazatokat 20cm vastagságban hőszigeteltük
 • A nyílászárók, három rétegű thermo üvegezésű fém, illetve fa keretes szerkezetek
 • A hő és hideg termelését korszerű egyedi, illetve lépcsőház központi hőszivattyúk biztosítják (víz-víz, illetve víz-levegő)
 • A lakásokat 15cm lépés és hanggátló hőszigetelő réteg választja el
 • A lakásokat mennyezeti hűtés-fűtéssel, valamint kiegészítő padlófűtéssel is felszereljük
 • A nyílászárók szükség szerinti árnyékolóval felszereltek
 • Az „okos” otthon kiépítésének lehetőségeit biztosítjuk
 • Burkolatok, szaniterek festékek, és beépülő építőanyagok esetében magas kopásállóságú esztétikus, magas műszaki tartalmú termékek beépítését végezzük
 • A soling lakások megközelítése 5 db beépítésre kerülő panoráma hátfalú 8 személyes liften keresztül is történik

Épülettípusok
SOLING APARTMAN
6 épületben, szintenként 1, illetve megosztás esetén 2 lakás elhelyezésével, épületenként földszint és emeletek kialakítással összesen 30-46 db soling lakást kínálunk.

 

FLAAR APARTMAN
A fejlesztési terület északi sarkában elhelyezkedő, bravúros építészeti megoldásokat felvonultató 3 emeletes épület együttes. Az épület eltolt-teraszos kialakítása jól takarja az egyes apartmanok tereit a belátástól, miközben nagyméretű teraszt és balatoni kilátást biztosít.

 

ASSO APARTMAN
2-3 szintes, tetőteraszos modern formavilágú ház, igény szerint szintenként külön megközelítési lehetőséggel, vagy két szintes belső lépcsőházas villaként. A tetőterasz a lakások együttes használatában illetve a felső lakás kizárólagos használatában is megvásárolhatóak.

 

MELGES APARTMAN
Az engedélyeztetett épületek igény szerint egy vagy két szintes, belső kerttel, átriummal, nagy fedett teraszokkal kialakított, közvetlen tihanyi panorámával rendelkező épületek.

 

SKIFF APARTMAN
A vízpart közvetlen közelében elhelyezkedő 10 villaépület (3xskiff, 3xdragon, 4xmelges) lehetőséget nyújt a leendő vásárlók egyedi igényeinek kielégítésére, 3-4 hálószobás, akár 150-300 nm alapterületű paloták.

 

DRAGON APARTMAN
Az apartmanok megközelítése egymástól zavartalanul történik. Az „U” alakú telepítés lehetőséget ad az éjszakai és nappali zónák külön tömegképzésére. A vízpart a két apartmanból külön – külön is megközelíthető.
Kiknek ajánljuk

Early bird – Azon leendő első vevőink, akik egyedi igényei akár a kiviteli tervekbe is beépítésre kerülnek. Korai döntésüket a fejlesztő kedvezménnyel honorálja. A várhatóan legkedvezőbb adottságú lakások kedvezményes megvásárlásával a projekt átadásáig az általuk választott lakás várhatóan jelentős értéknövekményen megy keresztül, azaz a vevő hasznot generál. Az early bird megállapodás keretrendszeréért kérjük keressen minket bizalommal.


Befektetők – Azon vevők, akik elsősorban befektetési céllal vásárolnak. A befektetés célja lehet az értéknövekmény, és/vagy a hozam termelése. A limitált számú lakás megépítését követően a Balatonon egyedülálló kialakítású, privát wellness és stranddal rendelkező lakó és üdülő célú, várhatóan klubéleti elemeket is felvonultató projekt lakásai értékesebbé válnak. A kiadáson keresztül a vevő által nem használt időszakokban a vásárolt lakás bevételt termel. A lakások üzemeltetésére a parkot üzemeltető cég vállalkozik.


Legjobb lakásokat keresők – A PelsoBay luxus lakópark kínálatában azon lakások, melyek a legmagasabb panoráma értékkel, és a legközelebb találhatóak a Balatonhoz (SOLING épület 2em, 3em, penthouse, Dragon, Skiff, Melges épületek)


Családosok – A PelsoBay luxus lakópark kínálatában azon lakások, melyek egy szinten nappali plusz 2-3 szobás kialakításukkal, grandiózus egybefüggő konyha+nappali kialakításukkal a családi, akár több generációs nyaralás tökéletes helyszínei


Sportemberek – A PelsoBay luxus lakópark kínálatában azon lakások, fő célja egy kicsi, Balaton parti lakás/garzon biztosítása a tó és a környezet adta lehetőségek (katamarán, kajak, szörf, futás, kerékpár) maximális kihasználására egy fő, egy kis társaság, vagy egy pár számára ideális.


Nyugalomra vágyók, kényelmet keresők – A PelsoBay luxus lakópark kínálatában azon lakások, amelyek a többi lakástól lehetőleg legkevésbé zavartatva, jellemzően egy szinten, liftel megközelíthetőek


Természetimádók – A PelsoBay luxus lakópark kínálatában azon lakások, melyek kertkapcsolatosak, illetve elhelyezkedésük okán a lehető legjobb természetközeli élményt nyújtó lakások


Legjobb ár érték arány (Fejlesztői értékelés) – A PelsoBay luxus lakópark kínálatában azon lakások, melyek egységára a fejlesztő értékelése alapján a legjobb ár/érték aránnyal rendelkeznek, így például kedvező egységár de magas panoráma értékkel, vagy kedvező árral és magas kertkapcsolati értékkel, vagy legkedvezőbb egység árral rendelkeznek


Kertkapcsolatos – A PelsoBay luxus lakópark kínálatában azon lakások, földszinti elhelyezkedésűek, és közvetlen, kizárólagos kert és tókapcsolattal rendelkeznek


Legkedvezőbb egységár – A PelsoBay luxus lakópark kínálatában azon lakások, melyek egységára (lakás nettó területre vetített vételi ára) az alsó 20%-ba tartozik.

Befektetői előnyök

Rövidtávon: értéknövekedést garantál, mert az építés ideje alatt az ár az építkezés befejezéséig, a lakhatási engedély kiadásáig folyamatosan növekszik.

Hosszútávon: Az ingatlan piac növekvő tendenciája és a külföldi ingatlanvásárlási kedv és szándék növekedése stabilizálja és növeli az ingatlan értéket.

A Balaton kedvelt desztináció a hazai és a külföldi pihenni vágyóknak is. A Pelso Bay egész évben remek lehetőséget kínál a privát szférát igénylő és az aktív kikapcsolódni vágyók részére is, kiemelve az egész évben nyitva tartó wellnesst, amely akár télen is csodás felfrissülést nyújt egy korcsolyázás után. A bérbe adható időszak és a profit így jelentősen magasabb, mint egy normál család ház hasznosítása esetén.

Amit az üzemeltető vállal:

 • Kiadás (hosszú és rövid távú üzemeltetés) – egész évben
 • Takarítás – igény szerint
 • Műszaki karbantartás

Általános és részletes piaci elemzéseket az alábbi linken olvashat:

https://dh.hu/barometer

Lakásválasztó

*A weboldalon található lakáslistában szereplő árak nem minősülnek ajánlat tétételnek csak tájékoztató jellegűek.
A listában szereplő árak az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (továbbiakban: Áfa tv.) 82. § (2)
hatálya alá tartozó személyekre vonatkozó 5%-os áfával került kiszámolásra.

Képek az építkezés aktuális állapotáról

Tekintse meg online katalógusunkat

Tervezőink segítenek, hogy megtalálja azt otthont, amire vágyakozik. A Pelso Bay luxus otthonai egyedire szabhatók, egy méreten belül több alaprajzból, több emeleten válogathat más más kilátással.Ehhez foglaljon időpontot, és kérje bizalommal tanácsadóink közreműködését!

Pelso Bay Vr túra

A virtuális túra során nem csak, ízelítőt nyerhetünk a projekt szépségéről, hanem hasznos ötleteket kaphatunk a leendő lakásunk lakberendezésének kialakításához.

 Jelezze igényét, és visszahívjuk

Image
Borok Zoltán
Értékesítési vezető
sales@pelsobay.hu
+36-30-716-9625

Regisztráljon a legjobb lakásokért!
Kapcsolat felvétel
close slider

 Jelezze igényét, és visszahívjuk

Image
Borok Zoltán
Értékesítési vezető
sales@pelsobay.hu
+36-30-7169625